top of page
Schermafbeelding 2024-01-25 om 13.11.50.png

Lieve vrouw,

Dit is een uitnodiging voor een bijzonder vrouwenretraite in de Italiaanse bergen:

THE FEMININE WISDOM RETREAT (19 t/m 24 Juli). De eerste in haar soort in Mandali Retreat Centre, Italië.

Ik schrijf deze brief namens mijzelf, Haydi Moustafa, en de getalenteerde vrouwen die meegaan om hun kennis en liefde te delen: Azucena Cuijpers (vrouwenarts & yogadocent), Nadia Scherpenhuijzen (doula, masseuse & yogadocent), Carlijn van de Laar (lichaamsgericht therapeut) en Elena Teixidor (sound & energy healer).

 

De mensen die mij kennen weten dat mijn leven de laatste jaren ingrijpend is veranderd. De diepgang van dit proces begon zo’n acht jaar geleden, toen ik het op alle vlakken van mijn leven behoorlijk zwaar had.

 

Mijn vrienden waren op dat moment bezig met de oprichting van Mandali. Een prachtig retraite centrum in de Italiaanse bergen, gebouwd met de intentie om een lichtpunt te zijn voor mensen tijdens hun innerlijke reis naar zichzelf. De onmiskenbare magie en energie van deze plek waren een belangrijke sleutel in mijn eigen helingsproces.

 

Het is dan ook met ontzettend veel dankbaarheid en vreugde dat ik jou wil uitnodigen voor dit speciale FEMININE WISDOM RETREAT op deze magische plek.

 

Toen ik voor het eerst moeder werd opende er een hele nieuw wereld voor me. Mijn expeditie naar de her-ontdekking van wat het betekent om vrouw te zijn, begon.

Ik leerde (en blijf leren) over eeuwenoude rituelen, ons lichaam, onze verbinding met de aarde, onze seksuele energie en alles wat aan dit begrip bijdraagt. Het verrijkte mijn leven, maakt mij gelukkiger, gezonder en een stuk tevredener over wie ik ben.

 

In 2023 vond de eerste PREGNANCY WISDOM RETREAT plaats, geïnspireerd door mijn overleden zoontje Nour. Het was een groot succes. Bijna alle vrouwen zijn inmiddels bevallen en ik heb mogen genieten van hun transformatie proces, waar het retreat een grote bijdrage aan heeft geleverd. Wat ik echter ontdekte is dat vrijwel alle oefeningen en onderwerpen nieuw waren voor de vrouwen. Informatie en belichaming waarvan ik wens dat elke vrouw dit ten diepste kan voelen en ervaren. Vanuit dit inzicht is de FEMININE WISDOM RETREAT geboren.

 

We duiken samen in de wereld van het vrouw-zijn en de vrouwelijke energie. Dit staat in schril contrast tot onze snelle wereld, waarin we collectief gestimuleerd worden om constant te zijn en te dempen. In ons werk, in onze ritmes, in onze emoties, in elke facet van ons leven. Er is gelukkig een andere manier die recht doet aan onze vrouwelijke cyclische natuur en haar kwaliteiten. Dit gaan we samen onderzoeken en naar boven halen. Wanneer we weer contact kunnen maken met dit deel in onszelf, komt onze vrouwelijke sensitiviteit en creativiteit als vanzelf bovendrijven, en nemen we weer het middelpunt in van ons bestaan. Door de ruimte te maken om de verbinding met jezelf en de natuur te verdiepen, help je niet alleen jezelf maak ook je dierbaren en iedereen om je heen. We zeggen ook wel vaak, alles wat je doet, heelt en doorbreekt voor jezelf, doe je voor zeven generaties voor en na jezelf. Hoe krachtig is dat?

 

Tijdens ons samenzijn in Italië staat de vraag: Wat betekent het voor mij om vrouw zijn? centraal. Om vervolgens inspiratie te vinden om je leven zo in te richten, zodat je deze vrouw voldoende kunt voeden, leven en tot bloei kunt laten komen. 

 

VOOR WIE

Dit retraite is geschikt voor iedere vrouw. Het programma wordt zo opgesteld dat het passend is voor iedere vrouw, ongeacht de fase van je leven waarin je je bevindt.

Of je nu jong bent en net de initiatie van menstruatie bent ingestapt, een kinderwens hebt, zwanger bent, moeder, oma of in de overgang zit. Opzoek bent naar de vrouwelijke wijsheid in jezelf of simpelweg rust, support en liefde om je heen nodig hebt om weer even te landen. Je bent welkom.

 

WAT WE GAAN DOEN

Tijdens onze 6 dagen samen besteden we, onder leiding van professionele en getalenteerde vrouwen met verschillende expertises, tijd aan een groot spectrum van vrouw zijn.

 

Middels een scala aan oefeningen en rituelen besteden we aandacht aan topics als: ons lichaam, voeding in elke vorm, vrouwelijke waarden, initiatie (de drie grootste zijn menstruatie, moederschap, menopauze), verbinding met de aarde en elementen, moederschap (van kinderen of niet) en onze seksuele energie.

 

Denk hierbij aan: zelfonderzoek, ademwerk, yoga, meditatie, buikdans, energiewerk, seksuele energie activatie, muziek, ceremonie, rituelen en meer. 

 

Een dag tijdens het retraite ziet er ongeveer als volgt uit:

 

 • Ochtend sessie

 • Ontbijt in stilte

 • Vrije tijd

 • Sessie

 • Lunch

 • Vrije tijd

 • 1 of 2 sessies

 • Diner

 • Avond sessie

 

Het wordt gewaardeerd als je zoveel mogelijk bij de sessies aanwezig bent. Tussendoor is er voldoende ruimte om te genieten van de prachtige omgeving, schrijven, in stilte zijn, wandelen, het zwembad, stoombad, sauna, bubbelbad met magisch uitzicht en optioneel te boeken massages.

 

PRAKTISCHE INFO

 • Het retraite vindt plaats in Mandali, Italië van 19 t/m 24 juli 2024

 • De prijzen verschillen per type kamer dat je kiest. Bekijk hier de verschillende kamertypes. Hieronder de prijzen:

        Single garden view: € 1599,-

        Single lake view: € 1689,-

        Premium twin: € 1599,-

        (2 personen in een kamer)

        Premium single: € 1864,-

        Shared: € 1434,- 

        Hermitage 2: € 1814,-

        (2 personen in een kamer)

        Hermitage 3: € 1490,-

        (3 personen in een kamer)

 • De meeste vrouwen komen alleen, maar je kunt er dus ook voor kiezen om een kamer te delen met een vriendin, tante, dochter, moeder, oma of andere bezoekster van het retraite.

 • De prijs is inclusief het programma, verblijf, biologische en vegetarische maaltijden, snacks en drinken.

 • De prijs is exclusief je vlucht en vervoer naar en van Mandali

 • Luchthaven Milaan Malpensa is het dichtstbijzijnd. De transfer duurt v.a. daar ongeveer 1,5 u. De meeste mensen vliegen met Easy Jet vanuit Amsterdam, ’s Ochtens heen en einde dag terug.

 • Je kunt zelf een auto huren of je transfer door ons laten regelen. De kosten zijn afhankelijk van de luchthaven en of je tegelijk met anderen aankomt en vertrekt. Vanaf en naar Malpensa zullen er sowieso gedeelde transfers rijden. Houdt rekening met ca. EU 100,- voor een gedeelde transfer (retour).

 • Boeken kun je doen door te mailen naar info@haydimoustafa.com. Het retraite zal op 6 februari openbaar boekbaar worden. Het is de eerste vrouwenretraite, openbaar boekbaar, in Mandali. Gezien zo’n 85% van de bezoekers vrouw is, zou het snel kunnen gaan. Wil je zeker zijn van een plekje, laat dit dan voor 6 februari weten via info@haydimoustafa.com  

 • Binnen enkele weken na je boeking ontvang je een invulformulier. Kort daarna ontvang je een betaallink voor 35%. Het restant betaal je 6 weken voor aankomst. In 1 keer 100% betalen mag ook.

We hopen van harte je te mogen verwelkomen tijdens dit unieke vrouwenretraite in Mandali!

 

Liefs,

 

Haydi, Carlijn, Nadia, Azucena en Elena

CHVD0967 2.jpg
bottom of page